Zelfontwikkeling zonder excuses

Selfcare is hot: menig life coach en influencer ziet ‘lief zijn voor jezelf’ als de ultieme manier om in balans te blijven. Dat eigenwaarde en selfcare een belangrijk startpunt is voor zelfontwikkeling zal ik niet betwisten. Het is de basis voor alles. Maar wat vaak verzwegen wordt, is dat het ook een excuus kan zijn om jezelf klein te houden. Een verdoezelend effect, waarbij je de confrontatie met jezelf niet hoeft aan te gaan.

Lees meer »

Mijn nieuwe ochtendritueel

Schrijven. Het is lang geleden dat ik daarvoor de tijd heb genomen. Terwijl het één van mijn grootste uitlaatkleppen is. Schrijven over mijn persoonlijke ontwikkeling en hoe ik de maatschappij observeer is als een spiegel van mijn mentale balans. Soms alleen maar om mijn gedachten te ordenen, fijn om mijn ‘monkey mind’ even tot rust te laten komen. Het is loslaten, iets wat we in de herfst extra nodig hebben. Het proces is heel anders dan bij de teksten die ik schreef als blogger of als tekstschrijver. Dit is energetisch schrijven, vanuit mijn hart, mijn eigen ik.

Lees meer »

Mindfulness, eerste hulp bij een vol hoofd

Met de razendsnelle opkomst van social media en de toenemende maatschappelijke druk, zijn veel mensen op zoek naar rust in het hoofd. Was ik 5 jaar geleden nog iemand zonder smartphone en Facebook, ook ík ging toen overstag voor het mediageweld. Mindfulness houdt mij in balans. Maar wat is het eigenlijk en hoe word ik mindful?

Lees meer »