Wandelcoaching met Annemarie van Dam

Wandelcoaching zorgt ervoor dat je gelijk al ontspannen raakt door de omgeving van het bos of een weiland. Tijdens het wandelen voel je je gelukkiger en de natuur zorgt ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. We wandelen in een rustig tempo, zodat je mind tot rust kan komen. Daarnaast stoppen we elke sessie een paar keer met praten, zodat je door middel van mindfulness kunt voelen waar de spanning zich in je lijf bevindt. Ik werk onder meer met de body scan, met ademhalingstechnieken en met visualisatie. Mijn ervaring is dat je hoofd regelmatig trucjes verzint om maar te bewijzen dat het goed gaat. Wanneer je echt in jouw lichaam gaat voelen wat er speelt, dan kun je met behulp van je adem observeren welke plekken er gevoelig zijn en welke emoties je ervaart. Zo kan het zijn, dat er achter een schijnbaar onschuldige situatie die je tijdens de coaching met mij besproken hebt, toch meer lading zit dan gedacht. Door die emoties of gedachten bewust te ervaren en te voelen in je lijf, veranderen ze soms van intensiteit en kun je ze daarna beter loslaten.

Mijn werkgebied is Breda en omgeving, dus denk aan het prachtige Mastbos, het Liesbos, Dorst en het open landschap van de Mark. Wandel je liever in jouw woonplaats in Noord-Brabant? Ook dat is bespreekbaar.

Ik werk oplossingsgericht en met creativiteit, ben gedreven om het beste uit mensen te halen. Ik ben open-minded en geef ruimte aan wie jij bent zonder oordeel. Zodat jij de doelen kunt halen die bij jou passen, met inachtneming van jouw grenzen. Voel jij al een tijdje dat je de stap wilt zetten naar meer bewust leven, maar heb jij daar wat hulp bij nodig?